Translate

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Natale al Duomo - Duomon joulumarkkinat


Milanon tunnetuimman katedraalin eteen - ja taakse - ovat ilmaantuneet joulumarkkinat. Kaikille vaan tiedoksi, että ne pysyvät siellä pitkään, aina Loppiaiseen saakka 6.1.2014 asti. Tällä viikolla minä ja ystäväni B tulimme markkinoille useaan otteeseen. Osittain siksi että voisimme suunnitella tulevia joululahjoja ja osittain taas siksi, että voisimme ostaa ihania ruokia, joita siellä myydään. Minun suosikkini on lihapiirakkaa muistuttava panzerotto. Konsepti on siis sama kuin lihapiirakassa, mutta täyte eri. Yleisimmät täytevaihtoehdot ovat: tomaatti ja mozzarella pomodoro e mozzarella, kinkku ja mozzarella prosciutto e mozzarella sekä pinaatti ja ricotta-juusto spinaci e ricotta. Itse olen ottanut jo kolme kertaa peräkkäin Un panzerotto con prosciutto e mozzarella. Se toimii. (Laiskan) helppo ja herkullinen lounas! Itseasiassa tämä panzerotto-innostus on saanut minut jopa suunnittelemaan matkaaa Lappeenrantaan  vain ja ainoastaan siksi, että pääsisin syömään vetyjä ja atomeja...

                               Kuvan ahne aikoo ostaa joululahjoiksi ihka aitoja patalappuja, joihin
                               kirjaillaan tietysti lahjan saajien nimet.

Ahneen kurja loppu: en onnistunut nappaamaan kuvaa panzerotosta, koska keskityin syömiseen ja laukun kantamiseen. Noh tuleehan niitä tilaisuuksia, ensi kerralla sitten. Ystäväni B on muuten jostain kumman syystä päätynyt ottamaan makeaa joka kerta. Itseasiassa olemme vaihtaneet paikkaa: minä makean mussuttaja ostan suolaista ja hän suolaisen suosija ostaa makeaa. Meistä on moneksi!

                               B:n munkki. Naisen eli B:n suusta kuultua: tämä sopii hetkeen jolloin halutaan  
                               vain vähän  jotakin makeaa, mutta ei mitään liian makeaa.

+
                                                Panzerotto pussissa. Kuvasta huolimatta
                                                sisältö pussia herkullisempaa.

Mitä Duomon joulumarkkinoilla myydään? Kaikkea tyypillistä markkinatavaraa: erilaisia ruokia kuten juustoa, viiniä, keksejä, suklaata, kuivattuja hedelmiä, salamia yms. ja sisilaisia leivonnaisia - suolaisia ja makeita (kokeile: arancini riispalloja, jotka täytetty juustolla, lihalla jne ja canneloni siciliani makealla ricottajuustolla täytettyjä canneloneja). Sitten löytyy toki pipoja, käsineitä, koruja, saippuoita ja kaikkea pienkrääsää. Kerrassaan mukavaa; jokaiselle jotakin!

                               Lisää näihin viini, niin combo on valmis.

                               Kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, suklaata...

                              Ihania persoonallisia koruja.

                                                From Calabria with love.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti