Translate

tiistai 19. marraskuuta 2013

Un pomeriggio dolce: Kevin & Victory´ s Bakery


                                                Ystäväni Brikena kahvilan edessä.

Milanon Naviglien luona, lähellä Porta Genovaa (metro MM2 tai raitiovaunu 3) sijaitsee herttainen, liikuttavalla tavalla amerikkalaishenkinen kahvila. Tässä vaaleanpunaisessa kahvilassa on tarjolla ihania tuoreita, senpäiväisiä kuppikakkuja. Kuppikakut näyttävät varsin oikeaoppisilta ja herkullisilta. Niissä on runsaasti kuorrutetta, ja ne on tehty ammattimaisen tarkasti. Lisäksi tarjolla on tietysti peruskahvia ja -teetä, jotka tarjoillaan pahvimukeista. Huomaa käytännölliset roomalaiset: kuppikakut ovat pääasia, ei kahvinjuonti. Kun pitää konseptin tarpeeksi yksinkertaisena, on todennäköisempää onnistua. Milloinkohan suomalaiset keksivät sen? Pienempi valikoima helpottaa paitsi leipomistaitoista franchising-yrittäjää, mutta myös asiakasta: hänen ei tarvitse tuskailla montaa minuuttia valitessaan tuotteita. KISS = keep it simple stupid.

Kyseessä on siis italialainen kahvilaketju, joka kopioi söpösti amerikkalaisia kuppikakkuja ja Disneyn prinsessateemaa. Tämä söpöys ei ärsytä, koska siitä puuttuu amerikkalainen liioittelu tuotteiden suhteen. Suoranaisesti "amerikkalaista" ovat tietysti itse cupcakes, ja huoliteltu prinsessamainen tunnelma, joka ei ole peri-italialainen sitten millään.  Mutta koska putiikki keskittyy - kuten jo äsken mainitsinkin - käytännössä pelkkiin kuppikakkuihin, eikä sen lisäksi enää edes kekseihin tai kakkuihin, saadaan aikaan mukava kokonaisuus. Kahvilassa on tietty kotikutoinen tunnelma, joka on miellyttävä ja viihtyisä.


Suosittelen kaikille. Vierailun jälkeen mies ymmärtää taas enemmän naisen päänsisäistä "hömppää". Nainen rentoutuu ja nauttii viehättävästä vaaleapunaisesta ilmapiiristä... niin ja kuppikakusta! Lapset joko ihastelevat ympäröivää nukkekotia ja syövät "muffinsseja" tai syövät kenties "muffinssin" mutta haikailevat merirosvojen perään.

Huomionarvoista: paikka on pieni. Ruuhka-aikoina voi olla täynnä. (Paikalle kannattaa kuitenkin tulla, sillä lähellä on muitakin baareja ja kahviloita, joten huono-onnisina löydätte kyllä toisenkin paikan jonne mennä). Kahvila lajittelee roskat, vaikka käyttääkin kertakäyttöastioita.

Missä? Vicolo Lavandai 2A, Milano (Navigli)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti