Translate

torstai 21. marraskuuta 2013

Karkkimanikyyri Candy manicure Manicure da caramella

Kynsilakka on upea keksintö. Ympäri vuoden arvostan värikästä lakkaaa. Ymmärrän, että nuden väri, perinteinen ranskalainen manikyyri tai pelkkä perus kiiltävä lakka viehättää monia. Etenkään Suomessa harva toimistossa työskentelevä laittaa esim. tummaa violettia tai herkullisia karkkivärejä ympäri vuoden. Karkkivärit kynsilakoissa nähdään usein liioiteltuina ja turhan kesäisinä. Toisaalta varovaiset suomalaisnaiset kenties "pelkäävät" herättää turhaa huomiota töissä. Työt. Nehän on vakava asia. Ei siellä pelleillä kynsilakoilla. Lisäksi "yhteiskunnallisesti hyväksytyt", usein vaaleanväriset geelilakkaukset ja tekokynnet / muut vastaavat ovat saavuttaneet suuren suosion. Monet ovat hurahtaneet niihin ja tekoripsiin. Minun silmissäni tekokynnet näyttävät usein hieman hullunkurisilta ja turhan muovisilta. Kaiken kukkuraksi ne maksavat hurjan paljon. Toki niitäkin löytyy niin monenlaisia... Näin ollen hyödynnän siis omia kynsiäni eli lakkaan ne itse. Olen kuitenkin jollain tavalla tarkka rahasta enkä halua olla kosmetologista riippuvainen.



Marraskuu toi syksyn Milanoon. Täällä on suhteellisen pimeää. Aurinko laskee aikasin. Huomasin, että oma käytökseni muuttui myös vuodenajan vaihdon myötä. Tekee mieli olla sisällä ja syödä suklaata, niin ja tuijottaa tietokeneen ruutua. Kirjastoonkaan ei oikein jaksaisi mennä. Tuttua tarinaa. Minä kuten moni muukin yrittää varmaan tehdä eräänalaisia ryhtiliikkeitä monen jutun suhteen. Minun ryhtiliikkeeni kohdistuvat myös pieniin juttuihin esim. kynsiin. Piristän siis itseäni ja toivottavasti muitakin karkkimanikyyrillä, joka on äärimmäisen kätevä, koska se "pitää tehdä vanhan lakan päälle" .

Minulla oli pohjavärinä pari päivää vanhaa pinkkiä kynsilakkaa, joka oli jo kulunut etenkin kynsien päistä. Jos on onnekas ja omaa vahvat, ei liuskoittuvat kynnet, niin on järkevää varmasti satsata laadukkaaseen lakkaan, joka kestää pitkään. Omat kynteni kuitenkin liuskoittuvat aivan varmasti, joten lakka lähtee kynnen mukana väkisinkin pois. Toisin sanoen tämä nopea karkkimanikyyri sopii huonokyntisille!

Italiassa suosin yleensä edullista meikkimerkkiä KIKO Make up Milanoa. Lakka maksaa siellä alle 5 euroa ja kestää ihan yhtä hyvin kuin mikä tahansa tavallinen kynsilakka.  KIKOn liikkeitä löytyy joka puolelta Italiaa. Olen törmännyt niihin myös Espanjassa. Tulisipa se Suomeenkin... Liike on mukava, koska sieltä löytyy kaikkeja meikkejä kaikissa mahdollisissa väreissä: on lakkoja, huulipunia/kiiltoja, luomivärejä, meikkikyniä, kajaaleja, ripsivärejä. Varsinainen naisten pikku levähdyspaikka siis. Ainahan sitä yhden kysnilakan ja huulipunan voi ostaa. Liikkeet ovat lähes poikkeuksetta täynnä ihmisiä yleensä pelkästään siksi, että ne ovat pieniä - kuin meikkikioskeja - nerokasta. Voit poiketa sinne nopeasti, kun olet matkalla paikasta toiseen. Myös tuotteiden hinnat vaihtelevat mukavalla skaalalla. Löydät niin edullista kuin hieman kalliimpaakin tuotetta, muttet missään nimessä kallista. Tuotteiden hintalaatusuhde on kaiken kaikkiaan erinomainen.

Karkkimanikyyrin pika ohje: vedä manikyyrin "viivat" kynsien kärkeen vanhan värillisen lakan päälle. Anna kuivua. Teet minimalistisemmat karkkikynnet, jos vedät värilliset viivat nuden tai kirkkaan lakan päälle. Sekin näyttää hauskalta etenkin jos käytät lakan väriä tehostevärinä muissakin vaatteissa.

PS. Tiedän, ettei tämä karkkimanikyyri ole mikään uusi keksintö; en keksinyt pyörää tai hehkulamppua uudestaan. Haluan vain alleviivata, miten kätevää on hyödyntää vanhaa kuluvaa pohjalakkaa uudestaan ja saada aikaan hauskat kynnet. Säästyy aikaa ja vaivaa, koska ei tarvitse poistaa vanhoja lakkoja yms.

Ihanaa karkkipäivää!





KIKO Make up Milano´s nailpolish. On the background Marc Jacob: Oh Lola perfume.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti